[woo-currency-switcher]
[woo-currency-switcher]

ÉRDEMES NAPELEMES TETŐCSEREPET VÁLASZTANI?

A napelemes tetőcserép egy olyan haladó szellemiségű technológia az építőiparban, aminek az elterjedése még nem ismert széles körben. Ennek az egyik oka az, hogy a tradicionális napelem rendszerek kevesebb pénzből is megvalósíthatóak, ennek ellenére azért hasznos megismerkedni a napelemes tetőcseréppel, mert ez lehet a jövő egyik legfontosabb építkezési technológiája a megújuló energiapiacon.

A magyar piac még viszonylag elmaradott az innovatív építőipar eszközeinek terén, ezért jelenleg két képviselője van a napelemes tetőcserépnek, amelyek nagyjából ugyanazokkal a prioritásokkal rendelkeznek. Az egyik előnye, hogyha a már meglévő ingatlanunkba szereltetünk be napelemes tetőcserepet, akkor nagymértékben megnő a ház értéke. Ezzel együtt az eladhatóság is könnyebbé válik, hiszen esztétikus és kollektív megoldás a tetőfedésre, amihez nincs szükség a hagyományos napelem rendszerek felhelyezésére. Szinte bármilyen tetővel kompatibilis, könnyűszerkezetű és építése sem igényel bonyolult technikát, ráadásul a megújuló energiás hitelek 0%-os kamattal elérhetőek a kivitelezésére – 10 vagy akár 20 év garancia mellett.

Hogy ne csak az előnyeit vegyük számba ennek az módszernek, nézzük, hogy mik azok az érvek, amelyek „ellene” szólnak: pillanatnyilag ár-érték arányban nem veheti fel a versenyt a hétköznapi napelem rendszerekkel, tehát hosszabb időn belül térül meg az ára, mint hagyományos társainak. Emellett a hatásfoka is alacsonyabb, mint a szokványos napelemeknek: mivel nem szellőzik olyan mértékben, hamarabb felmelegszik, így a prémium napelem rendszerekhez képest 20-23%-kal alacsonyabb hatásfokon üzemel, ami ugyancsak növeli a megtérülés idejét.

Mindent egybevetve mégis ajánlani tudjuk ezt a technológiát, hiszen az elmúlt évek egyik hasznos és újító jellegű találmánya. A napelem rendszerek folyamatos tér hódítása megfékezhetetlen, a fenntartható jövő a megújuló energiaforrásokban rejlik. Az elkövetkezendő években, valószínűleg növekedni fog a versenyhelyzet ezen a területen (jelenleg csak két cég forgalmaz ilyen cserepet), valamint a hatékonyság növelésében is eredmények várhatók, ami a napelemes cserép gyors elterjedéséhez vezethet. 10-15 éven belül az új ingatlanok nagyobb részén ilyen cserepekkel fogunk találkozni.

Ha kérdésed lenne a témában, fordulj hozzánk bizalommal: info@ingatlanpaholy.hu

Tetszett ez a bejegyzés? Kövess minket közösségi csatornáinkon, hogy biztosan ne maradj le tippjeinkről és szakértői tartalmainkról!